Poppetjeshuis met blauwe lucht

Poppetjeshuis

Voor een project om geld in te verzamelen voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte zijn twintig vooraanstaande architectenbureaus benaderd om een concreet of conceptueel poppenhuis te maken dat geveild zal worden. Studio i focus heeft in opdracht van Mei architects and planners “het poppetjeshuis” ontworpen. 

 

Om een huis te bouwen zijn vele handen nodig. Ook als het huis af is en in gebruik genomen draagt iedereen in het huishouden een steentje bij. Het huis staat daarom symbool voor samenwerking.

 

Mei architects and planners heeft zich bij de opgave om een poppenhuis te bouwen voor het Doll’s House project geconcentreerd op het thema samenwerking. De sterken en de zwakken helpen elkaar. Met solidariteit bereik je het beste resultaat.

 

‘huizen bouw je met mensen, poppenhuizen met kleine mensen.’ 

 

Alle medewerkers en vele vrienden van Mei hebben samengewerkt aan dit project. Het resultaat is een prototype – het letterlijke resultaat van verbondenheid en samenwerking.

Mei heeft in grote getale de – voor architecten zeer bekende – maquette poppetjes laten opdraven. Eén poppetje is niet sterk, maar samen zijn de poppetjes tot overweldigende prestaties in staat. Om dit te onderzoeken heeft Mei gekozen voor de bolvorm, dé ultieme perfecte vorm. Met vele beroemde voorbeelden uit de geschiedenis, zoals het Pantheon in Rome en de bolwoning (uit 1789!) van Claude Nicolas Ledoux.

 

Het ‘Poppetjeshuis’ van Mei is, mede dankzij de bijdragen van veel verschillende mensen, een uniek poppenhuis geworden. Wij zijn trots op het resultaat en hopen dat hij 28 maart 2020 voor een mooi bedrag geveild gaat worden.

 

Meer over de poppenhuizen of aanwezig zijn bij de veiling kijk op: