Separatie-gordijnen

Zorg met hoofd, hart en ziel

 

Niemand komt graag in het ziekenhuis. Maar als je er dan tóch moet zijn dan is het fijn als de omgeving er mooi uitziet. Het Albert Schweitzer ziekenhuis behoort tot de top 5 van topklinisch opleidingsziekenhuis in Nederland. Hun visie is Zorg met hoofd, hart en ziel en met drie locaties en een buitenpolikliniek altijd om de hoek. De verbinding met de omgeving is dan ook terug te zien in de hele aankleding en oriëntatie in de gebouwen. 

 

Dit is vanaf  nu ook terug te zien in de separatiegordijnen. Dit zijn de gordijnen rondom de bedden of de gordijnen die een ruimte afsluiten. More Projectinrichting kreeg de vraag of ze naast de overgordijnen in ruimte ook de separatiegordijnen konden vernieuwen. En of dit dan ook iets anders kon zijn dan gebruikelijke separatiegordijnen. More Projectinrichting vroeg mij om met het ontwerp aan de slag te gaan. 

 

De wens was om in het thema van het Albert Schweitzer ziekenhuis te blijven. Waarbij op de separatiegordijnen de skyline van de drie steden op zou komen (Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht). Dit inspireerde me om niet één patroon te ontwerpen voor de +/-5000 gordijnen maar zes patronen. Elk patroon is een stukje van de stad of een iconisch bouwwerk. Gezamenlijk vormen zij een skyline. De patronen zijn zo gemaakt dat het niet uitmaakt welke volgorde ze opgehangen worden, het patroon loopt altijd door.

 

 

Projectuitvoering: More projectinrichting
Ontwerp: Studio i focus
Stofleverancier: Artimo
Confectie: Van der Lelie

Product

Product

Date