Cultuur Fabriek

In opdracht van Sportfondsen Nederland is een ontwerp voor de Cultuurfabriek in Lansingerland gemaakt en uitgevoerd. In dit multifunctionele gebouw vinden verschillende maatschappelijke en sociaal-culturele bedrijven en verenigingen een plek.

In een samenwerking tussen Powerboat, Studio Kortmann en Studio I Focus is voor de Cultuurfabriek gewerkt aan een totaalconcept waarin de interactie met, en de inbreng van, de gebruikers een centrale plek innam. Het doel was in eerste instantie om gezamenlijk te praten, denken en doen over de programmering.

Uiteindelijk heeft dit geleid tot een eigentijds, fris ontwerp voor zowel de huisstijl en het logo (digitaal en op papier), de inrichting en het meubilair voor de Cultuurfabriek. Er is een compleet huisstijlboek ontwikkeld voor alle gebruikers van het gebouw, zodat ze onder één merknaam naar buiten kunnen treden.

 

‘Er is gewerkt aan een totaalconcept waarin de interactie met en inbreng van de gebruikers een centrale plek innam.’

 

Voor het ontwerp is gekozen voor een strak design waarin de kleur rood overheerst. Rood staat daarbij voor industrieel, daadkracht en doeltreffendheid. De Cultuurfabriek staat voor het maken, produceren en naar buiten brengen van sociaal-culturele activiteiten.

Er is gekozen voor een ruime flexibele inrichting. Dit is ook doorgevoerd in het zelfontworpen en geproduceerde meubilair dat herkenbaar en veelal multifunctioneel te gebruiken is.

In de loop van 2019 hebben alle gebruikers als kick-off een sing along verzorgd op het gemeentehuis om zo de Cultuurfabriek Lansingerland op de kaart te zetten. Op 23 september 2019 vond de feestelijke opening plaats.